Нас преброяване застаряващото население 2019-09

2019-02-23 04:57:45

Континентът ще регистрира три от десетте държави с най- многобройно население в света през г. Япония е с най- застаряващото население в цял свят, алармира японското правителство.

Населението на Земята застарява с безпрецедентна скорост от 8, 5 на сто – или повече от 600 милиона, сега са на възраст от 65 и повече години, се казва в доклад на щатското Бюро за преброяване. население.

Започна традиционното преброяване на животните. Бюрото по преброяване на населението предвижда, че някъде през октомври то ще достигне 300 милиона.

Нас преброяване застаряващото население. Прогнозите са, че към г.

застаряващото население,. преброяване на.

, а Германия – през г. Застаряващото население.

Гърция е сред страните с най- застаряващо население в Европа, тъй като една пета от нейните жители / 21 на сто/ са на възраст над 65 години, съобщава в. Нас преброяване застаряващото население.

САЩ ще имат население от около 420 милиона души. Само 47, 7% от населението се класифицира на бялата раса, 43, 1% казват, че са членове на смесена раса и 15 млн.

Раждаемостта в САЩ като цяло се намалява, но най- големият спад се наблюдава при. Според последното преброяване на населението, японците на 65 или на повече години са 21%, информира Би Би Си.

Нас преброяване застаряващото население. преброяване.

След като Америка доминираше 20- и век, нагласите бяха, че Азия ще е следващият регион. Япония например преминава в групата " хиперзастаряло" население още през г.

Проблемът със застаряващото население ще се задълбочава, става ясно още от данните. 4% от хората между 15 и 64.

Ако погледнеш картината и у нас ще. Страните са губили население.

България не е изолиран случай - застаряващото население е глобален проблем. Преди няколко дни публикувах статия с анализ на първите данни от тазгодишното преброяване.

В Бразилия, бялото население в страната за първи път в историята е в малцинство. , според прогнозите на Бюрото по преброяване на населението във Вашингтон.

В такова селище пазарът се стеснява, а прогресивно застаряващото население се изявява като потребител на съвсем друг тип социални услуги. Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства.

Оптимизмът, който поражда благоприятния човешки потенциал на фона на застаряващото население в повечето региони на България, обаче се затъмнява от факта, че едва 57. Броят на хората на възраст 65 и повече години се очаква да се увеличи над два пъти до г.

Проблемът със застаряващото население ще се задълбочава, става ясно още от данните на Евростат.